Zonder reagentia TOC meten

12-7-2022
 

TOC meten met een minimale hoeveelheid reagentia

De DIMATOC TOC Online Analyser is een eenvoudig opgebouwde analyzer gebaseerd op laboratoriumtechnieken die zich al jarenlang hebben bewezen. De basis van de DIMATOC 502 is ontstaan tijdens de ontwikkeling en bouw van laboratoriumapparatuur voor het bepalen van TOC (Total Organic Carbon) en TNb (Total Nitrogen bound) sinds de jaren 80. De uitgebreide ervaring en kennis in dit vakgebied hebben uiteindelijk geleid tot de doorontwikkeling van laboratoriumapparatuur naar online analyzers.

Het resultaat is een robuuste en stabiele oplossing voor de online analyse van TOC parameters. De reeds bestaande elementen voor laboratoriumanalyse zijn slim gecombineerd en voorzien van een eenvoudige digitale aansturing met intuïtieve touchscreen bediening.

De DIMATOC maakt gebruik van thermisch katalytische oxidatie met NDIR detectie voor bepaling van de TOC waarde. Met deze methode wordt een volledige omzetting van alle koolstofverbindingen in CO2 gegarandeerd. Door de gebruikte technieken is het meetproces relatief eenvoudig en zijn er slechts minimale hoeveelheden reagentia nodig. Dit is mede door de geringe monster volumes, voor het monster wordt een volume gebruikt in een range van +-50-100 μL. De DIMATOC online analyzer maakt gebruik van demiwater en zoutzuur (12-15%) als reagentia, waarbij het demiwater ook wordt gebruikt om te spoelen.

Overige verbruiks materialen zijn de katalysatoren en chloride absorbers welke eenvoudig te vervangen zijn door de gebruiker. Het systeem is zo simpel mogelijk gehouden om de betrouwbaarheid te vergroten en om onderhoudstijden en servicekosten zo laag mogelijk te houden.

Link product pagina DIMATOC 502

502 IMG 20220217 WA0000