Contactloos meten modbus communicatie

2-5-2022
 

Contactloos meten communicatie, Modbus of Profibus.

De dBi Modbus (dBi-M) serie niveausensoren met Modbus-communicatie. Deze serie niveausensoren beschikken over de toonaangevende DATEM-echoverwerking van Pulsar voor nauwkeurige en betrouwbare niveaumeting in de meest uitdagende toepassingen. Met een meetbereik van 125 mm tot 15 m.

Waarom Modbus?

Modbus wordt vaak gebruikt als communicatie netwerk binnen een productie processen tussen sensoren PLC’s en PC’s / scada systemen. ModBus is goedkoop, niet overdreven snel maar daardoor veel robuuster omdat het weinig last heeft van interferentie, Het praat ook met andere standaarden en het heeft geen computer nodig om te functioneren. Bovendien is het heel gemakkelijk om te implementeren. In de industriële omgevingen gaat stabiliteit boven alles en met dat in het oog is ModBus een perfect protocol.

De dBi-M serie sensoren is waterdicht IP68 en kan volledig worden ondergedompeld, perfect voor toepassingen waar overstromingen op kan treden. Het ultra lage stroomverbruik van de dBi-M maakt het ook interessant om de sensor met een batterij te voeden zoals bijvoorbeeld in combinatie met een batterij gevoede datalogger.

De Modbus-reeks transducers is verkrijgbaar in een reeks verschillende uitvoeringen. Units zijn verkrijgbaar met flens- of schroefdraadaansluitingen voor montageflexibiliteit, PTFE-coating voor corrosieve toepassingen, voorzien van een schuimlaag voor toepassingen met vaste stoffen. En onderdompelingsschermen om te voorkomen dat het oppervlak van de transducer vuil wordt in toepassingen waar onderdompeling gebruikelijk is.

Deze intelligente ultrasonore of Radar sensoren hebben meet bereiken vanaf 150 mm tot een maximum van 15 meter. De ultrasone transducers hebben geïntegreerde elektronica en maken gebruik van communicatie via het open HART, Modbus of Profibus PA protocol. Deze sensoren kunnen zowel vloeistoffen als vaste stoffen meten.

Link product pagina dBi-M

Dbim 3 1